Melkein normaali sanoisin.. tänään olen ahkeroinut keittössä, tein ruoaksi lasagnea ja paistoin litran taikinan pullaa.. laskiaspullat meinas ihan unohtua tältä vuodelta, mutta kerkesimpäs, ja oli hyvää..  hyi minua! Mutta kai sitä joskus saa herkutella? Mitä tämä elämä olisi ilman niitä pieniä nautintoja?

Päivän kettiössä seisoskelu kostautuu taas jälleen.. selkä ja hartiat jumahtavat ja se inhottava jännityspäänsärky kolottelee jo ovella, taidan napata jo heti alkuun buranaa ja sirdaludia.. onneksi mieheni ei ole kotona:) hän taas mainitsisi "ylettömästä" lääkkeiden syömisestäni, vaikka en minä oikeastaan niin hirveesti niitä syö, vain tarvittaessa:)  minulla on reuma ja joudun jo sen takia syömään jos minkinlaista lääkettä..

Lapsetkin on sairastelleet tässä samalla kuin äitinsä, käytin keskimmäistä sankaria eilen jopa lääkärissä, kun limainen yskä vaan jatkuu jo kolmatta viikkoa. Ei keuhkoissa mitään vikaa, vain korvat täysin tulehtuneet ja niihin antibioottia viikon ajan..  Kaikki kolme ovat olleet kotona nyt kolme päivää ja sen huomaa. Jonkin asteista "seinät kaatuu päälle" syndroomaa potevat, ja huomenna saavatkin jo mennä kouluun. Nimittäin Äiti ei enää jaksa. Jatkuvaa tappelua ja nahistelua, milloin mistäkin asiasta.. Kohta äiti kärsii samasta syndroomasta ja haluaa takaisin töihin "lepäämään", vaikkakin tuskin se fyysisesti helpompaa ja kevyempää onkaan, mutta henkisesti kylläkin:)

Lunta on satanut pitkin päivää, kävin jo päivällä enimmät kolan kanssa pyyhkimässä pois, mutta nyt jo saisi uuden kierroksen pihassa kävellä kolaa työnnellen.. Mies kun ei mielellään kolaan tartu, hän inhoaa ylikaiken lumitöitä.. Minusta se on ihan kivaa vaihtelua ja sitä hyötyliikuntaa. En minäkään kyllä suvilumen aikaan lumitöistä nauti.. tuntuu että vähintään sydänkohtaus on tulossa kun painavaa märkää lunta yrittää työntää kolassa takapihalla lasten alati kasvavan pulkkamäen päälle.. aivan hullun hommaa.. Ja sitten se kunnan traktori joka vähintään pyyhkii tuota tietä sen 4-5 kertaa päivässä jättäen jumalattoman vallin tuohon pihaan menevälle aukolle.. Aukko on kuitenkin melkein pihan levyinen joten kolallisia tulee muutama mitä kuskailla pois..  Silloin sitä toivoisi asuvansa kerrostalossa jossa ei lumitöitä tunneta.

Kissallakin on juoksuaika, kamala mouruaminen ja kyöhnääminen pitkin lattioita ja seiniä ja tuolin jalkoja, ja ovella kyttääminen, jos sattuisi tie vahingossa aukenemaan miehelään.. Mutta ei vielä karkuun ole päässyt ja sekös kissaa viiksettää.. toisaalta ihan säälittää toisen olotila, minkäs se itselleen mahtaa kun luonto kutsuu..  Vielä en ole kissaa leikkuulle asti saanut vietyä. Kun haluaisin yhdet pennut sillä teettää, ja niistä pennuista yhden itselle jättää..

Kyllähän ne kylän kollitkin on meidän mirrin kiiman huomanneet. Eilen illalla takakuistin oven takaa kuului kamala mouruaminen, ja kun menin katsomaan mikä siellä mekastaa, niin näin varmasti rumimman kissan mitä eläissäni olen nähnyt. Kamala musta koiran kokoinen töpöhäntä lattänaama takkuturkki kolli. Aivan pelottava näky suorastaan. Sellainen oven takana odotteli meidän mirriä morssiikseen. Äkkiä vaan hutaisin harjalla kissaa kohti ja kissa lähti läskimaha hangessa uiden pakoon. Huhhuh! Onneksi siitä päästiin...No kostoksi se oli käyny sit yön aikaan kusaisemassa meidän lasten suksiin tuossa etukuistilla.. P......RKLE!

On niitä muitakin Sulhasehdokkaita pihassa käyny mirriä katselemassa, mutta mistä ne oikein tulee?? Aivan käsittämättömän likaisia ja rumia kissoja?? Jonkun taudin vielä meidän pikku mirri saa.. Joten ei taida tämän kylän kolleista meidän mirrille olla isäehdokkaaksi, kun ei äiti ketään kelpuuta;)

Huomenna tämä täti joutuu lähtemään käymään ihan kaupungissa asioilla.. pitää käydä'Litelissä kahtomassa oisko sitä jotain halvempaa ruokaa tarjolla kuin mitä tässä tuppukylän ässässä.. siis aivan käsittämättömän kalliiksi tulee tänäpäivänä ostaa ruokaa tämänkin kokoiselle perheelle tuosta lähikaupasta. Maito maksaa euron litralle, ja kun sitä menee se 4-5litraa päivässä niin voi kökkö. Ihan suututtaa kun vaan kävelee tuohon kauppaan.. kahdella kympillä ei saa kuin muutaman hullun maitopurkin ja vanhaa leipää.. siinäpä sitä onkin sitten ruokaa mitä mussuttaa..

"Litelissä" kun saa 50€:lla jo kolme kassia oikeeta ruokaa, lihaa,kanaa, maitoo,perunoita, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja murot ja jauhot ja keksit ja mehut on niin halpoja.. samoin shampoot ja vessapaperit.. ja ne jogurtit.. nam!

Pakko on vaan näinkin suurella perheellä vähän miettiä mitä sitä ostaa ja mistä.. ei sitä rahaa puista saa??!!

mutta päätänpä taas tarinointini tältä erää ja menen pakkaamaan pullat pussiin ja pakastimeen, ettei tule syötyä ihan kaikkia..